dimecres, 7 de febrer del 2007

Un tendre acomiadament a Joan Pellicer


Pareix mentida, però Joan Pellicer ens ha dit adéu. Una notícia que ens ha deixat plens de tristesa. Sovint Joan viatjava a Cocentaina i, quan entrava al Palau Comtal, ens visitava.

Però a dins de la Biblioteca ens queda la seua gran humanitat i saviesa, que és fa extensible a tots els lectors de les seues obres per a sempre.
Adéu Joan.


ABANS QUE NEIXI L'ALBA
Joan Vinyoli
És bo de tenir llàgrimes a punt, tancades
per si tot d'una mor
algú que estimes o llegeixes
un vers o penses en el joc
perdut
o bé, de nit, abans
que neixi l'alba, algun lladruc
esquinça el dur silenci.

*

......


Jordi Sierra i Fabra, La página escrita


Jordi Sierra i Fabra. La página escrita. Manual de escritura. Madrid, SM. 2006


Ens diu al pròleg d'aquest llibre: No hay un método para escribir. No existe un manual. Cada escritor, en sí mismo, es un mundo aparte, un ente único, diferente, que se guía por instintos, fuerzas incontrolables, pasiones, fiebres y arrebatos mientras se alumbra con el sol de su propio universo. Y hablo de escribir, no de ser profesional o aficionado. Sólo escribir. Pasar horas, días, semanas, meses y años delante de un folio, pluma en mano, o sentado frente a un ordenador, es algo difícil de explicar y analizar, algo que va más allá del placer o la vocación. Escribir es la soledad máxima, y por contra, la compañía global. Tú y tus personajes. Es la libertad. Y la libertad no admite métodos ni manuales. Entonces, te preguntarás qué diablos tienes en las manos. Es una buena pregunta.

Guillermo Ballenato, Comunicación eficaz


Guillermo Ballenato Prieto. Comunicación eficaz. Teoría y práctica de la comunicación humana. Madrid: Pirámide, 2006


La sociabilitat comporta necessàriament comunicació i, de vegades, són els problemes de comunicació els que fiquen barreres entre les persones. Amb la lectura d'aquest llibre podem aprendre com expresar-se amb major claretat i precisió, com escolat i fer preguntes interessants, com orientar possitivament la nostra comunicació... Inclou exercicis i exemples.

Christoph Hein, Mamá se ha marchado


Christoph Hein. Mamá se ha marchado. Madrid: SM, 2005


Ula viu amb la seua família: dos germans, el pare i la mare. Però un dia la mare se'n va i cal aprendre a viure d'altra manera. Un llibre que ens parla de la família, la salut i la mort i com afecta a tota la família. El tema es tracta amb tendresa i realisme.


Simon Bartram, L'home de la lluna


Simon Bartram. L'home de la lluna. Un dia de la vida d'en Bob. Barcelona: La Galera, 2006


Segur que heu sentit a parlar d'en Bob. Potser el coneixeu més bé com l'Home de la Lluna! En Bob té una feina molt especial: tenir cura de la Lluna. Ell sap tot el que es pot saber de la Lluna. Però, innocent com és, hi ha una cosa que ignora: els extraterrestres!


Llibre de gran format amb unes molt bones il·lustracions.

dimarts, 6 de febrer del 2007

Julia Donaldson, El libro favorito de Carlitos


Julia Donaldson. El libro favorito de Carlitos. Madrid: SM, 2006


A Carlitos li agrada molt sentar-se al silló i llegir. Agafa el seu llibre favorit, on troba valents pirates que aterren els mars, cavallers que en lloc de matar dracs prefereixen llegir-los, ... 11 contes que van encadenant-se uns a altres.


El llibre ens pot servir, a mes de per a gaudir de la seua lectura i il·lustracions, per a llegir altres narracions i contes.

Oliver Jeffers, Como atrapar una estrella


Oliver Jeffers. Como atrapar una estrella. México: Fondo de Cultura Económica, 2005


Un xiquet, boig per tenir una estrella per a ell, fa tot lo possible i impossible per aconseguir-ho. Al final, amb paciència i imaginació ho aconsegueix. Les il·lustracions són extraordinàries.


Robert Löhr, La máquina de ajedrez


Robert Löhr. La máquina de ajedrez. Barcelona: Grijalbo, 2007


Un invent extraordinari o una gran estafa? Basada e una història real, Robert Löhn ens conta les situacions que giren al voltant d'un autòmata creat per l'ingenier Kempelen -conseller de la cort austriaca al segle XVIII- i el seu ajudant fuster. Un sorprenent artefacte que té externament l'aparença d'un turc de penetrant ulls blaus i que al seu interior amaga un misteriós secret.


Aquest invent és capaç de jugar a l'escac. Tothom a la cort es queda bocabadat, però el somni de Kempelen es transforma en un malson, quan una jove i guapa noble mor de forma sospitosa. L'autor ens recrea molt bé la societat del moment, força crèdula i ansiosa de trobar i gaudir de nous invents.

Mercè Rivas Torres, Vides

Mercè Rivas Torres. Vides. Barcelona: La Galera, 2005

Vuit persones de diferents països africans coincideixen en una patera per travessar l'Estret de Gibraltar. El seu objectiu és arribar sans i estalvis i començar una vida nova a Barcelona, Madrid o França. Tot i que porten poques coses a sobre, o cap, viatgen carregats de records dolorosos, de por, de gana i de solitud; però també duen a sobre una cosa que els uneix: l'esperança de començar de nou.

dilluns, 5 de febrer del 2007

Walter Moers, La ciudad de los libros soñadores


Walter Moers. La ciudad de los libros soñadores. Un fantástico viaje al mágico mundo de la literatura. Madrid: Maeva, 2006

Què passaria si els llibres somiaren amb homes. Una obra original, de literatura fantàstica, que atrapa al lector jove i madur. Un autor que està ara de moda pel seu curtmetratge sobre Hitler.

Sergi Pàmies, Si menges llimona sense fer ganyotes


Sergi Pàmies. Si menges llimona sense fer ganyotes. Barcelona: Quaderns Crema, 2006.

20 contes amb situacions quotidianes i fantàstiques. Ironia, cinisme, humor i crítica. Pàmies té un estil molt personal, que no ens deixa indiferents. Segur que si no l'heu llegit després d'aquest llibre voldreu llegir-ne'n altres.

Jordi Sierra i Fabra, Óperas contadas a los niños


Jordi Sierra i Fabra. Óperas contadas a los niños. Barcelona: El Aleph, 2006.

Divulgació sobre l'òpera per a joves, de la mà d'un gran escriptor. Aquest és el segon llibre que l'autor dedica a l'òpera i adreçat a un public infantil. Per a xiquets i joves i, també, per novels "escoltadors" d'òpera, que de vegades no escoltem per no entendre la seua trama.

Montserrat del Amo, Cuentos contados



Montserrat del Amo. Cuentos contados. Madrid: SM, 2006.

Un món de contes: contes per a ser contats, pràctiques de narració oral i un interessant estudi sobre el conte. El llibre està dins d'una col·lecció, de l'editorial SM, especialment adreçada a pares i mestres -també per a bibliotecaris, malgrat no ficar-ho l'editorial-.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...