dijous, 20 de setembre del 2007

Quin és el conte que t'han contat i més t'ha agradat?

Aquesta temporada hem canviat la pregunta que fem als lectors de la nostra biblioteca. Ara volem saber quin és el conte de la vostra infantesa que més us ha agradat, aquest que d'una o altra manera us ha marcar en el vostre llarg camí de la lectura, en el vostre imaginari sentimental.

També volem saber qui us l'ha contat, doncs això és força important. Sabeu que la majoria de vegades a l'hàbit lector s'aplega per lligams del sentiment que ens vincula a la persona que ens dona les primeres passes en la literatura oral. Qui ha sigut eixa persona?

Per ser el primer programa li hem preguntat a la nostra companya en aquest programa, Milagro Sellés, i ens ha dit que el seu conte preferit és el de Maria Sarmiento, contat pel seu cunyat Antonio, a la vora del foc, mentre festejava amb la seua germana. Era un conte inventat i que els implicava -a ella i a la seua germaneta- com a protagonistes. Un conte sense fi que, dia rere dia, les submergia en un món fantàstic. Milagro encara s'emociona recordant-ho.

Ens agradaria, també, que lectors més llunyans de la nostra biblioteca hi participareu. Podeu deixar el vostre comentari a l'apartat de comentaris d'aquest post (nom i cognoms, població, conte i qui l'ha contat), o enviant aquestes dades per correu electrònic (bibliodolores@gmail.com ). Gràcies per participar i compartir els vostres comentaris. D'aquesta manera els oïents locals s'assabentaran dels comentaris que els lectors d'aquest bloc hi vagen deixant i farem una gran comunitat de lectors, trencant barreres locals utilitzant les noves tecnologies i mitjans de comunicació.

La il·lustració és d'Alexis Francis.

6 comentaris:

Malabarista Lunar ha dit...

El meu conte de la infantesa és 'Rabicún', de Patricia Barbadillo. Em va marcar. Va ser el primer llibre que vaig llegir. Per desgràcia, mai ningú m'ha contat un conte...

Sàlvia ha dit...

Gràcies per deixar el teu comentari, doncs així ampliem la xarxa de persones a les que preguntem. He ficat aquesta informació al post per tal que altres usuaris digitals s'assabenten que poden deixar els seus comentaris i llegir-los al programa.

Què tal l'experiència per Anglaterra?
Besadetes

Anònim ha dit...

El meu preferit va ser Caperucita Roja, amb una cançoneta i tot. Ma mare ens contava contes mentres dinàvem.
M'agraden tots els blogs de la biblio!

Anònim ha dit...

LA CAPUTXETA TAMBÉ ERA UN DELS MEUS CONTES PREFERITS. PER FAVOR, DIS-ME EL TEU NOM PER A PODER-HO FICAR A LA RÀDIO.

GRÀCIES

Malabarista Lunar ha dit...

Per cert, Salvia, Anglaterra fantàstica. I Londres, més encara. Molt contenta del viatge i gràcies per preguntar. Jaja

Anònim ha dit...

Els contes que més m'agradaven en la meva infantesa eren. a) els tres porquets versió escatològica, que m'explicava el meu pare perquè m'adormís (en comptes de bufar per tirar les cases, el llop es tirava un pet) i b) el del llop i les set cabretes, que m'explicava la meva mare i també era una mica "descarat"; la mare cabreta, perquè li obrissin la porta els cantava "Obriu, obriu cabretes, que sóc la vostra mareta, i porto les mamelletes plenetes de lleteta."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...