dimecres, 1 d’agost del 2007

Els valencians d'Algèria, de Menages i Monjo

Àngela-Rosa Menages, Joan-Lluís Mono. Els valencians d'Algèria (1830-1962). Memòria i patrimoni d'una comunitat emigrada. València: Bullent, 2007

Obra guardonada amb el VIII Premi Bernat Capó de Cultura Popular.
L'obra és un estudi sobre la presència valenciana dins de l'excolònia francesa d'Algèria. Així mateix reivindica el patrimoni cultural que la comunitat que emigrà a aquell país ha aportat al poble valencià. Està basat principalment en entrevistes realitzades a persones que d'una manera o d'altra han conegut aquella realitat.
Tracta, per una banda, les característiques de l'emigració valenciana, vistes a través dels ulls dels seus protagonistes: Per què emigraren? Com s'hi adaptaren? Amb qui convisqueren? En què treballaren? Com passaven el seu temps lliure? S'observarà de seguida que molts dels elements que s'exposen en aquest estudi es repeteixen en altres comunitats d'emigrants; com ocorre ara i ací, entre nosaltres.
Molt recomanable.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt interessant. Jaume, des d'Ontinyent.

Anònim ha dit...

Cal llegir-lo per a no perdre la nostra memòria col·lectiva, doncs els valencians no som sols el que hi vivim a València, tambè aquells que lluny de la seua terra tenen ací els seus arrels.

Una bona obra, ben documentada. Felicitacions als autors.

Lola Panama Ricuelo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...