dimecres, 30 de maig de 2007

Llegendes valencianes, de Victor LabradoVictor labrado / Francesc Santana. Llegendes valencianes. Alzira (València): Bromera, 2007

Tan impactant es la portada del llibre com el seu contingut. Es trobava a faltar una obra com aquesta dins la panoràmica editorial valenciana. Les llegendes formen part de la nostra cultura oral, que cal no oblidar. Que els xiquets, joves i adults la coneguen és imprescindible. Lloem la llavor de l'editorial Bromera en publicacions com aquestes, tan acurades i atractives.

Víctor Labrado ha elaborat un treball de recerca per a presentar-nos criatures com els nyítols, els butonis, la Quarantamaula, el moro Mussa o l’home del sac. Francesc Santana s’ha encarregat del repte de posar cara, ulls i nassos, molts nassos, a aquests personatges mitològics, alguns dels quals no havien estat mai representats gràficament.

Molt interessant, tant per les llegendes -moltes d'elles desconegudes- com pel component il·lustratiu de Francesc Santana, al que felicitem. Cal llegir-lo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...